"Notes d'opinió" és un bloc amb informacions, punts de vista i opinions personals sobre les tecnologies de la informació, l'educació i la societat.

Qui desitgi ser avisat de les novetats només té que dir-ho frtarrago@gmail.com

Més informació

dilluns, 11 de maig del 2009

Internet als exàmens?

La secció d'educació del diari The Guardian (edició d'avui, 11 de maig de 2009) enllaça amb una notícia del Technology Blog d'aquest mateix diari que fa referència a un possible pla pilot danès d'incorporació de l'ús d'Internet en els examens per part dels alumnes de secundària superior.

Si la realització d'aquesta experiència s'arribés a confirmar (el corresponsal assenyala que alguns mitjans de comunicació de Dinamarca parlen d'aquest assumpte però que les autoritats educatives encara no s'han pronunciat), representaria un pas molt important vers la posada en escena a l'ensenyament reglat de sistemes d'avaluació dels estudiants basats en el que noies i nois saben fer, aplicar i explicar ajudant-se amb la tecnologia i les eines de treball intel·lectual pròpies dels temps en què vivim.

Mentre n'esperem més notícies (no és pot descartar que aquest projecte sigui prematur o fins i tot que sigui un bluff), per tenir visions de primera mà seria interessant rebre aportacions d'internautes relacionats amb persones d'aquell país.

Ferran Ruiz Tarragó