"Notes d'opinió" és un bloc amb informacions, punts de vista i opinions personals sobre les tecnologies de la informació, l'educació i la societat.

Qui desitgi ser avisat de les novetats només té que dir-ho frtarrago@gmail.com

Més informació

diumenge, 31 de desembre del 2006

20 anys del PIE


[Post publicat a http://ferranrt.blogspot.com el 31 de desembre de 2006]

Avui s'acaba el 2006 i en tot l'any no he dedicat ni una sola ratlla al fet que fa vint anys es va crear el Programa d'Informàtica Educativa. El PIE va materialitzar una explosió d'interès i de creativitat al voltant de la informàtica aplicada a l'educació, en la que hi van contribuir moltes persones del món educatiu i de fora, i que ho van fer a temps complet o amb aportacions parcials o puntuals. Havent estat un col·laborador molt directe del Sr. Martí Vergés, primer director del PIE, i, atès que vaig ser part implicada i compromesa en aquell projecte únic, em permeto fer aquest recordatori d'aniversari i tributar un homenatge a l'esforç i l'entusiasme de tanta gent i a l'empremta que el PIE com a obra col·lectiva ha deixat.

Ferran Ruiz Tarragó
frtarrago@gmail.com

A continuació es transcriuen els comentaris a aquest post deixats fins el 25 de gener de 2007 en l'anterior adreça del blog.

Sani ...

Felicitats ! I a tu per la part que te'n toca.
Bon 2007 !

Santiago Manrique dijo...

Bon any nou 2007 a tota la gent que va participar en aquesta tasca col·lectiva i que segueixin sent igual de productius per al món de l'educació des dels seus respectius llocs de treball.

Santiago Manrique

mardid ...

Aquests 20 anys mereixerien una celebració de copa i brindis. Felicitats a tots i gràcies als que ho vau iniciar, per l’esperit innovador, per la feina feta i per la il·lusió.

Montse Ardid

Ramon Farré ...

Felicitats pels 20 anys!
Gràcies amics. Gràcies als qui el crearen, el manteniren, el varen fer créixer i el projectaren cap al futur.
Una abraçada ben cordial.

Josep Lluís Tejeda ...

Per als qui treballarem en el PIE, la conjunció d'il·lusió, treball, projecció cap a la innovació i, sobretot, esperit d'equip i convivència, fou la millor de les escoles de gestió pública que hauríem pogut demanar. Fou un honor i un privilegi treballar-hi, i ara és un goig manifestar-me partícep i deutor d'aquell projecte. Gràcies als qui vau iniciar-lo, als qui el vau fer crèixer, mantenir i convertir en el referent de treball seriós i innovador que fou. Una abraçada ben cordial.

Anònim ...

Vint anys donn perspectiva i satisfacció per la feina feta, però encara ens en queda molta per fer!
Bon any 2007!

Anònim ...

Benvolgut Ferran,

felicitats per la part que te pertoca en la paternitat compartida del PIE i posterior SGTI. No cal oblidar que els projectes col·lectius també es fan sobre la base d'aportacions individuals. Molts hi han posat el seu granet d'arena al llarg d'aquests anys i considero els 20 anys mereixerien, perquè no dir-ho, una celebració oficial.

Sense menystenir a ningú, i si el nostre no fos un país tan "singular", una efemèride d'aquestes característiques seria digna d'iniciatives com articles, publicacions especials, conferències o jornades.

Així que abans que es perdi la memòria històrica del PIE (i en TIC 20 anys són com 200...), jo us vull animar a tots aquells que vàreu engegar aquesta aventura que escrigueu sobre aquestes dues dècades d'informàtica educativa a Catalunya.

I posats a proposar, potser no estaria malament que el Ferran obris un blog específic sobre el tema per anar recollint aquests articles.

Salutacions cordials,

marià :-)

Anònim ...

Felicitats!!!
Gràcies per haver-me permès de gaudir treballant amb vosaltres.
Són per a mi uns anys inoblidables, una gran experiència, un pòsit de coneixements, una font de bons companys i amics.
Una abraçada

Mercè Foguet

Ricard Masferrer ...

20 anys són molts anys i molt més en el món de la tecnologia. Com diu el Marià estaria molt bé que els que ho heu viscut escriviu una mena de monogràfic abans de que la memòria faci un reset.

Ricard